TURSport
Foran FBKs bortekamp mot Besancon

- Vi skal bare glede oss

Går vi fire år tilbake lå vi langt nede i 1.divisjon. Søndag spiller vi e-cup i Frankrike. Hvem hadde trodd på noe sånt? Det er som et eventyr. FBK-trener Christer Karlsson kan koste på seg et smil. Nå er han og hans «tjejer» i full gang med forberedelsene til to møter med Besancon, et av Frankrikes beste lag.

AV Knut Johannesen
Publisert

- Går vi fire år tilbake lå vi langt nede i 1.divisjon. Søndag spiller vi e-cup i Frankrike. Hvem hadde trodd på noe sånt? Det er som et eventyr.

FBK-trener Christer Karlsson kan koste på seg et smil. Nå er han og hans «tjejer» i full gang med forberedelsene til to møter med Besancon, et av Frankrikes beste lag.

- Vi ser på det som en stor opplevelse; et eventyr. Det aller viktigste er å glede seg. Ingen frykt; bare glede. Det er få forunt å få være med på dette i løpet av sin karriere; det er ikke så mange som engang får spille i Eliteserien, poengterer han.

- Det handler om å nyte stunden og opplevelsen.

Tøff motstand

Det er liten tvil om at FBK vil møte svært tøff motstand i de to kampene.

- Frankrike har kanskje verdens beste liga. Besancon ligger på fjerdeplass etter syv kamper. De spiller en fysisk tøff håndball. Det kommer til å gjøre vondt, påpeker CK.

Han har studert dem på nettet og vil også ta en ekstra titt når de møter serieleder Brest denne uka.

- De spiller 3-2-1; noe som knapt noen lag i Norge og Sverige benytter. For meg er det som en ost med bare hull, men de franske spillerne er vant med det.

Studerer dem

Laaget skal studere Besancon i felleskap nærmere på fredagstreningen.

Saken fortsetter under annonsen.

- Dessuten vil trolig spillerne studere dem hver for seg. Det er jo moderne å delegere nå som vi kan finne alt på nett. Spillere er forskjellige; det er naturlig at målvakt Jenny vil studere motstanderne mens andre kanskje ikke bryr seg om å se i det hele tatt, forklarer han.

- Hvor viktig er den mentale biten når man skal ut i ukjent farvann?

- Den er viktig. Vi skal ha respekt, men ikke overdreven respekt. Vi er også et lag i eliten. Jeg har prentet inn at vi skal alltid konkurrere. Alt er mulig. Vi har tatt mange steg og vi gjør erobringer hele tiden. Sånn sett hjelper det å ha slått lag som Larvik og Tertnes. Det gir selvtillit. Jeg føler vi reiser med har masse glede i laget.

Tre døgn på tur

Den gleden kan være god å ha på en lang reise mot målet.

- Vi drar klokka 01.30 natt til lørdag og er tilbake klokka 01.30 natt til tirsdag. Tre døgn for å spille 60 minutter, sier CK med et smil.

Reisen går fra Torp flyplass til Amsterdam, derfra til Geneve og så to, tre timer i buss til målet i øst-Frankrike.

- Det er selvsagt ikke ideelt for å si det mildt, men vi er dyktige på å tilpasse oss. Vel er reisen lang, men vi får en god natts søvn i Besancon på lørdag og vi skal være vel forberedt til kamp søndag kveld, lover han.

FBK reiser med hele troppen på 17 spillere.

- Klubben har bestemt at alle skal få ta del i denne erfaringen. Det er jeg helt enig i, sier trener Christer Karlsson.