SLEVIK TAPTE GULLET I KAMP MOT GREÅKER:

Greåker-legenden Torp: – Ventet lenge på dette gullet

(Slevik - Greåker 6-5, etter straffer) En dramatisk kamp i Gressvikhallen endte til slutt med Slevik-seier på straffeslag. Likevel var det Greåker som kunne løfte gullpokalen for seriemesterskapet.

AV Rahand Bazaz
Publisert
Oppdatert:

Du kan velge selv hva som er mest passende som overskrift. «Slevik vant sølvet» eller «Slevik tapte gullet». 

Sannheten er at Slevik måtte score 18 mål mer enn Greåker i lørdagens kamp. Teoretisk mulig, men det ble aldri en realitet. Dermed kunne gjestene fra Greåker juble over gullet, tross tap.

– Vi har ventet lenge på dette seriegullet, så dette er deilig. Synes vi har vært bunnsolide i hele år og det er veldig få kamper vi har vært truet i, sa Greåker-kaptein Lars Erik Torp etter kampslutt med jublende lagkamerater i bakgrunnen.

For selv om førsteperioden var spennende, ble andre- og tredjdeperiode dramatisk. Slevik-ledet på et tidspunkt 3-1, men da laget fikk to mann utvist scoret Greåker to mål og var dermed á jour. 

– Det er noe spesielt å ha det klart før kampen, men det er noe eget å kunne stå igjen som seriemester. Vi taper mot et bra lag, samtidig som vi har i bakhodet at vi heller ikke taper med 18 mål, sier han. 

- Hvordan er det å feire på Sleviks hjemmebane?

– Tindlundhallen hadde vært det beste, men dette her er nummer to, så det er helt greit, smiler gullvinneren Lars Erik Torp.

Lars Erik Torp Greåker 2018

– Vi er gode

I Slevik-leieren er det laber stemning, til tross for å ha tatt seriegullet. Laget som er nærmest er blitt som gullgrossister å regne måtte slite for seieren i lørdagens kamp.

– Vi gjør rare feil i viktige perioder i kampen, og det gjorde vi også mot Tunet. Vi får terpe mer på det. 

– Denne kampen skal vi egentlig drepe, for vi har masse målsjanser og er i overtall i enkelte perioder. Samtidig som vi gjør en veldig bra forsvarskamp. Jeg var litt usikker på hvor vi stod, for vi har ikke levert så veldig bra etter jul, sier Dahl som nå gleder seg til sluttspillet. 

Kjell-Egil Dahl kom inn som trener kun noen dager før selveste julaften etter at Slevik var i en akutt trenerkrise. Han skulle gjerne sett at ting ble gjort på en annen måte.

Saken fortsetter under annonsen.

– Jeg har ikke helt fått til det jeg hadde ønsket meg. Mange spillere ute med skader, få folk på trening og har ikke fått spille den type innebandyen vi gjerne skulle ønsket. Dessverre så er spillerne fortsatt skadet, så det blir vanskelig. Vi har gjort det beste ut av det føler seg.

Slevik-treneren mener laget har alt å vinne foran sluttspillet. Der håper han å gå helt til topps.

– Vi er egentlig et bedre lag enn seriemesterne Greåker. Jeg ser på oss selv som favoritter, for vi er gode, sier Kjell-Egil Dahl. 

Kjell-Egil Dahl Slevik 2018

– Bra fremover på banen

Slevik-spiller Johan Åhlberg oppsummerer sesongen på følgende vis.

– Vi håpet egentlig på 18-0-seier, men det gikk ikke. Vi gleder oss til sluttspillet nå som er mest moro, smiler Åhlberg minutter etter at dramatikken var over. 

– Denne sesongen har vært mye opp og ned med å miste to spilleren i starten og særlig trenerbyttet. Likevel synes jeg det er sterkt å komme tilbake på denne måten og ta et sølv. Man vi gjerne ha gullet naturlignok, fortsetter. 

- Hvordan er det å miste gullet foran Greåker?

– De har vært stabile og vært bra fremover på banen, avslutter Johan Åhlberg og mener hans Slevik har vist at de er gode nok til å gå hele veien til et NM-gull.

Greåker kunne som seriemester velge sluttspillsmotstander først og valgte her Akerselva. Slevik med sølvplassen valgte Gjelleråsen.

Johan Åhlberg Slevik 2018

1 - 13:38 0-1 Greåker 42. Arvid Wibring Lindqvist
2 - 00:41 1-1 Slevik 19. Johan Mikael Åhlberg
2 - 03:01 2-1 Slevik 19. Johan Mikael Åhlberg
2 - 18:49 3-1 Slevik 19. Johan Mikael Åhlberg 
3 - 07:59 3-2 Greåker 46. Niklas Nordh
3 - 08:56 3-3 Greåker 17. Martin Moeskau Lilleby
3 - 13:40 4-3 Slevik 24. Thomas Stræte
3 - 14:08 4-4 Greåker 11. Nils Jadelind
3 - 17:55 4-5 Greåker 67. Martin Isnes Kvisvik
3 - 19:47 5-5 Slevik 24. Thomas Stræte
20:00 6-5 Slevik 24. Thomas Stræte (Straffeslag)

KILDE: Bandyforbundet