UNGGUTTFFK

FFKs Rekdal (16) hylles i riksmedia: – Han har masse talent

Thomas Rekdal (16) sjarmerte alle FFK-fans da han kom inn mot Start. Nå har også fotball-Norge fått øynene opp for unggutten.

AV Rahand Bazaz
Publisert
Oppdatert:

9. mai 2017.

Dette var datoen da Thomas Grevsnes Rekdal signerte proffkontrakt for FFK. Den varer i to år og fra da blekket ble satt på papiret har det bare gått én vei. 

Forsøker å skjerme 16-åringen 

Rekdal har vært med FFK-troppen en god stund, og fått et par innhopp i OBOS-ligaen. Men 16-åringen har aldri fått så mange minutter sammenhengende som han fikk mot Start på hjemmebane søndag.

Da spilte han nemlig drøyt 40 minutter i FFK-trøya. Rekdal viste frem sin enorme ro med ballen og gode spilleforståelse, og det elsket FFK-fansen. 

Nettavisen omtaler ungutten og benytter seg av denne overskriften: En ny Rekdal inntar toppfotballen.

I sommer forsøkte Demokraten å sette i stand et portrettintervju av Thomas Rekdal, men fikk den gang "nei" fra klubben, som ønsket å skjerme unggutten. Den skjermingen vedvarer fortsatt - der også Fredriksstad Blad og Nettavisen har fått samme svar nå nylig.

Thomas Rekdal FFK

Saken fortsetter under annonsen.

– Masse talent

Hans onkel, mer velkjente Kjetil Rekdal, har følgt med på store deler av hans utviklingen og gleder seg over det Thomas (16) har prestert for FFK.

– Det er bra å levere en god kamp mot et voksent lag som Start allerede som 16-åring. Det gjenstår en del selvfølgelig, blant annet litt fysikk, men han har bra basisferdigheter, er god med ballen og smart, sier onkel Kjetil til Nettavisen i en artikkel publisert tirsdag. 

– Han har masse talent. Jeg får ikke fulgt med på alle kampene siden jeg er mye ute og reiser selv, men jeg vet at han har en fin utvikling og en fornuftig gjeng rundt seg som gir ham gode råd, fortsetter Kjetil Rekdal. 

Hans tidligere trener og fotballekspert Joacim Jonsson føyer seg inn i rekken av personer som skryter av 16-åringen. 

– Han er ekstremt spennende og har ekstremt god forståelse for spillet. Hans største styrke er egentlig å spille andre spillere gode. Helt siden han var «knøttespiller» har han alltid spilt til spillere som er bedre plassert, sier Jonsson til Nettavisen. 

20110127-062-stort

Joacim Jonsson Jon Hermansen Kråkerøy