FFK hetses i mosseversjonen av «For Fredrikstad»

Noen som kaller seg «Kråkehuene» har stjålet FFKs helligdom – klubbsangen «For Fredrikstad» - og laget en mosse-versjon på en tekst som hyller Moss FK og hetser FFK.

AV Knut Johannesen
Publisert
Oppdatert:

«For Moss» ligger på youtube til stor fornøyelse for mange mossinger – og ikke minst sarpinger. Ingen har så langt tatt på seg skylda eller æren for å ha laget sangen. 

– Vi har ikke klart å spore hvem det er som har laget teksten. Ingen har ønsket å stå fram. Vi har en følelse av at det egentlig er noen sarpinger som står bak, sier Roy Kenneth Nilsbakken, talsperson for Moss FKs supporterklubb Kråkevingen.

– Vi forsøker å nøste opp i saken. Det er både morsomt og litt flaut da, synes Nilsbakken.

– Vi fikk høre sangen før MFKs siste hjemmekamp og ønsket å spille den på Melløs, men klubben sa nei; fornuftig nok, sier han med et smil.

Tekst som svir

«FFK trenger ikke denne sangen mer», «Vi henter folk fra Sarpsborg, for vi vet at det blir bra, men ikke fra de røde, for dem vil ingen ha», «Neste år så ses vi på Melløs Stadion og FFK de dumper ned i 3.divisjon»… Noen av tekstlinjene som trolig treffer FFK-supporterne midt i fleisen.

Svein Gundersen, som har laget melodien, har ikke blitt kontaktet i forhold til rettighetene, men tar det hele med godt humør.

– De som har laget den nye versjonen har ikke vært i kontakt med meg. Det er jo egentlig helt feil, men jeg ser gjennom fingrene med det, sier Gundersen med et smil.

– Hvis TONO fikk greie på det derimot…Jeg fikk høre sangen «For Moss» for en ukes tid siden. Jeg er ingen sur person, men er jo Fredrikstad-patriot på min hals. Teksten er jo fryktelig dårlig, men låta lever jo sitt eget liv og det er hyggelig, sier  Svein Gundersen.

I vårt lille detektivarbeid går sporene mot våre naboer i nord.  Sangen dukket først opp på en supporterside for Sarpsborg 08 på facebook. Våre mistanker går i en spesiell retning, men det får vi komme tilbake til...