FJERNET FRA LISTANyheter

Sparket ut Victoria Gjelstad

Hun har vært en av Høyres mest populære politiker-kvinner, Victoria Gjelstad. Fredag kunne Demokraten fortelle 46-åringen at hun ikke lenger står på Høyres liste.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

- Hva er det du sier? Jeg fikk jo beskjed fra nominasjonskomitéen om de var fornøyd med intervjuet jeg ga? Hvorpå jeg ble ønsket lykke til med fortsettelsen? uttaler en forundret Gjelstad til Demokraten.

Hvem fjernet Gjelstad?

Tidligere i uka fikk Demokraten overbragt Høyres nominasjonsliste slik den så ut pr. 10. september. Her figurerte Victoria Gjelstad på en 21 plass.

Torsdag sender Høyre ut den endelige valglista. Her er Gjelstads navn ikke å se.

På spørsmål til Truls Velgaard om hva som har skjedd mellom 10.- og 13. september kommer dette svaret:

- Jeg har ingen kommentar til dette. Vi har hatt mer enn 100 mennesker inne til intervju og skal ikke ha flere enn 59 på lista. Detaljer kjenner jeg ikke til.

Demokraten: - Men hvorfor er Victoria Gjelstads navn borte når lista stort sett er lik ellers?

Velgaard: - Jeg har ingen kommentar til dette.

«Skjøvet ut av Velgaard»

Victoria Gjelstad er selv overbevist om hva forklaringen er:

- En av våre mannlige politikere ble for tre år siden utsatt for en utvetydig sex-anklage av ett av våre kvinnelige partimedlemmer. Den mannlige partifellen ble anmeldt til politiet for dette forholdet. Da kvinnen så innrømmet at anklagen var falsk var jeg blant de som ga den mannlige partikollegaen full støtte. Dette falt aldri i god jord hos Velgaard. Når Velgaard også er blitt en del av nominasjonskomitéen - ja så har du forklaringen på hva som har skjedd. Han har vraket meg! sier en følelsesladet Gjelstad.

Demokraten gjorde fredag ettermiddag gjentatte forsøk på å komme i kontakt med nominasjonskomite-leder Bengt Morten Wenstøb uten å lykkes.