UTVIKLER DATAPROGRAMNyheter

Smart-løsning for de små

Mange små aktører i pub- og restaurantbransjen jobber beinhardt, men lever likevel fra hånda til munn. Nå vil Munish Sharma ha «staffasje»-kostnadene ned ved hjelp av et ny-utviklet dataprogram.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

Sammen med 16 indere og nordmenn er 36-åringen - også kjent som mangeårig driver av Tutt`s Pub på Selbak - i ferd med å lage en smart-løsning han mener vil revolusjonere hverdagen for pub`en og restauranten «på hjørnet».

Rammer de små hardt

– Enhver som driver en forretningsvirksomhet har mange instanser å forholde seg til. Det være seg ulike offentlige tilsynsmyndigheter, regnskap, revisjon, bank, forsikring osv. Rapporteringen er formidabel. Og er du da en liten aktør i restaurantbransjen som ikke har tilknytning til en kjede vil kostnadene som ikke har så mye med den praktiske, daglige driften å gjøre merkes ekstra hardt. Derfor skal vi mot slutten av dette året lansere dataverktøyet som gir restauranteieren selv muligheten til å effektuere en del av de oppgavene som kompetanseselskaper, advokater, regnskapsfolk osv. tar seg godt betalt for å utføre, forklarer Munish Sharma.

– Snakker du av erfaring?

– Ja, det gjør jeg absolutt. Jeg har drevet Tutt`s Pub (Glomma Restaurant og Pizza) i 18 år og kan skrive under på at en jobber stenhardt for å få det til. Jeg har hatt mange harde år. For å si det enkelt; det blir ikke mye igjen når regningene er betalt, forklarer Munish som tidligere i år kunne bekrefte overfor Demokraten at Tutts-perioden snart er over når de leide lokalene skal rives til fordel for et nytt elve-nært leilighetskompleks.

Utdannet i India

Selskapet OM Data som Sharma og flere av hans venner i Norge og India har etablert består av folk med fortrinnsvis økonomi- og datakompetanse. Selv tok Munish Sharma sin datautdannelse i hjemlandet før han kom til Norge i år 2000.

– Når jeg om en stund må ta farvel med pub`en på Selbak får jeg nye ben å stå på. Jeg tror ikke det blir noe dårlig alternativ; jeg elsker å hjelpe andre mennesker når jeg får lov. Og at det er mange små kolleger der ute som kan trenge en hånd til forenkling for å få utgiftene ned er det ingen tvil om, forsikrer Munish Sharma bestemt.