Slik gikk det med Emilie som startet for seg selv

I sommer skrev Demokraten om 19 år gamle Emilie Tolfsen da hun åpnet frisørsalongen Marco Polo på Labråten. Vi besøkte den unge gründeren for å se hvordan starten på livet som selvstendig næringsdrivende har vært.

AV Dag Magnus Nielsen
Publisert
Oppdatert:

- Det har gått veldig bra! Jeg har fått flere kunder enn jeg turte å håpe på når jeg først åpnet dørene, smiler en fornøyd Tolfsen.

Les artikkelen om Emilie da hun åpnet salongen

Faste kunder

- Jeg har fått flere faste kunder, noe som er utrolig hyggelig. Beboerne i nabolaget har vært flinke til å bruke meg som sin lokale frisør, og de siste tre-fire ukene har det kommet flere og flere kunder også fra andre deler av Fredrikstad.

Barneklipp

- Mange av de som bruker meg fast er barneforeldre som setter pris på at ungene endelig lar være å stritte imot når det er på tide med et frisørbesøk.

Hva er det du gjør for å få ungene til å sitte rolig?

- Jeg bruker å prate med de om skolen eller barnehagen, hvilket fag de liker best, og spør om de har gjort noe morsomt eller spennende før de kom til meg. De minste synes også det er stas å få på seg en frisørkappe med mange dyr på.

- Da kan vi prate om hvilket dyr de leker best og hvorfor forskjellige dyr gjør som de gjør, og vips så er klippen ferdig, forteller Tolfsen

Ratt uten bil

- Her forleden var det en liten kar på tre år som ble så utrolig trist og lei seg når han ikke fikk plass i racerbil-stolen. Gutten var utrøstelig for han hadde gledet seg sånn til å kjøre racerbil hos frisøren.

Saken fortsetter under annonsen.

- «Krisen» ble avverget når jeg og moren skrudde av rattet på bil-stolen. Da kunne han nemlig sitte i den vanlige frisørstol med rattet i hendene og leke at han kjørte bli.

Han kjørte ratt uten bil?

Hehe. Ja, du kan si det sånn, ler Tolfsen.

Sentrumsbedrift fikk byggeplass foran inngangspartiet

En skjeggete affære

- Som jeg fortalte sist, brenner jeg også veldig for «barber»-delen av frisørfaget (klipp og pleie av skjegg, samt frisyrer med mønstre og markeringer, red. anm.) og har fått flere mannlige kunder som klipper og styler skjegget i salongen.

- Jeg merker at mange blir overrasket når frisøren snakker om skjegg, og ikke bare hår. De fleste setter pris på tips om skjeggpleie, samt mulighet til å fikse på skjegget når de først er hos frisøren.

- Mønstre og markeringer er mest populært hos ungdom og de litt større ungene. De har sett en fotballspiller eller artist de synes er tøff på håret, og kommer hit for å få det samme mønsteret, avslutter Tolfsen