Skjønnheten(e) og byggeplassen

Under konstruksjonen av det nye kombinasjonsbygget (butikker på gateplan, og leiligheter over, red. anm.) okkuperer byggeprosjektet det meste av torget på Nygaardsplassen. Næringsdrivende naboer ser frem til det nye senteret er oppført, men hvordan har det vært å bytte ut torg med byggeplass for butikkene i området?

AV Dag Magnus Nielsen
Publisert

- Jeg håper og tror at det vil gi økt trafikk på torget når senteret står klart. For vår del vil det jo innebære at vi blir mer sett, og på den måten kan få nye klienter, sier Sylvi Krogstad-Iversen (45), innehaver av skjønnhetssalongen Askepott.

Utfordrende byggeperiode

- Jeg tror nok vi er heldige som har timebestilling, og ikke er avhengig av drop-in for å få kunder, påpeker Krogstad-Iversen
Kollega Camilla Davidsen (22) er den ferskeste av fem selvstendige drivere innen skjønnhet og velvære som holder til i lokalene. 
- For meg som er nyetablert ville det vært ekstra fint med drop-in kunder, men siden byggeplassen ligger helt inntil salongen kommer bare kunder som kjenner til oss. 
-Jeg har derfor markedsført meg på andre måter, som for eksempel Facebook og lignende, og er i ferd med å opparbeide meg en kundekrets, forteller Davidsen, som også ser frem mot åpningen av det nye senteret.

Indeksregulert

- Når jeg forhandlet frem leiekontrakten for fem år siden insisterte jeg på en tiårs-periode som ikke ga utleier adgang til å øke husleia mer enn ordinær indeksregulering, forteller Krogstad-Iversen, og legger til:

- Når jeg hører om andre sentrumsbutikker som får til dels kraftig økning i leieprisene, er jeg veldig glad for at jeg sto på mitt på det punktet. 

Beskjedne utfordringer

- Bortsett fra litt isopor på avveie og en kort periode med dårlig fremkommelighet for kunder med rullator, har faktisk ikke byggeprosjektet skapt nevneverdige problemer. Men -det skal bli utrolig deilig å slippe all støyen når de er ferdige, avslutter Krogstad-Iversen.