Positiv trendNyheter

Sarpsborg og Fredrikstad med sterkest boligprisvekst

Korrigert for sesongvariasjoner sank boligprisene med 0,5 prosent i Fredrikstad og Sarpsborg i juli. Men på lengre sikt er trenden svært positiv.

AV NTB-Andreas Løf
Publisert

Med 6,1 prosents vekst, har de to byene totalt sett hatt sterkest økning i boligprisene de siste tolv månedene, påpeker Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer.

– Vi har hatt sterkest vekst i juli i Oslo, men sånn er det nesten hvert år. Ser en på tolvmåndersveksten er det Fredrikstad og Sarpsborg som har hatt størst oppgang med Hamar like etter. Vi ser altså at disse pendlerbyene inn mot Oslo har holdt seg veldig bra i pris, og det har de gjort ganske lenge, sier Dreyer.

I snitt hadde de to byene en kvadratmeterpris på 29.309 kroner i juli. Totalt ble det solgt 81 boliger, og den gjennomsnittlige omsetningstiden var på 41 dager. Det er raskere enn snittet i Norge for øvrig.

Moderat nasjonalt

Oslo og Viken-regionen var sammen med Bergen de eneste områdene som dro det nasjonale gjennomsnittet opp i juli. Prisene sank i hele landet ellers, og Trondheim dro sammen med Stavanger mest ned.

Totalt steg boligprisene i Norge med 0,4 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Det er en moderat oppgang, og en svært normal juli måned, mener Dreyer.

– Det er som regel store regionale forskjeller i prisutviklingen i juli. Årsaken til dette er at det legges ut få nye bruktboliger for salg denne måneden, utenom mindre leiligheter i de største byene, forklarer han.

– Prisutviklingen i juli er sterkere enn det vi hadde ventet. Det har dessuten vært omsatt mange boliger til juli å være. Mange som la ut boligene sine til salgs sent i juni har lyktes med timingen og fått solgt til gode priser, sier Terje Buraas, leder for DNB eiendom.