BATTERIJAKTENNyheter

Samlet inn 111 tonn batterier!

I løpet av april har mer enn 14.500 fjerdeklassinger vært med på Batterijakten. Sammen har de knust alle tidligere rekorder og samlet hele 111 tonn brukte batterier til gjenvinning.

AV
Publisert

Batterijakten er en skoleaksjon i regi av Miljøagentene, hvor målet er å skape gode miljøvaner og økt engasjement i skolen. I Norge er vi gode på å gjenvinne elektronikk, men likevel er det mye småelektrisk som havner i søpla. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med Clas Ohlson, Varta og Batteriretur, en årlig skolekampanje for å samle brukte batterier rundt om i norske husstander.

- Batterijakten er en lavterskelaksjon, som på en lett og håndgripelig måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengasjement, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Stort engasjement

Batterijakten gikk for sjette gang denne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. Over 700 fjerdeklasser fra hele landet har i tre uker trålet land og strand etter batterier. Elevene har gått fra dør til dør i nabolaget, de har hengt opp plakater, de har engasjert familie og venner og sendt brev rundt om i hele landet på jakt etter batterier. Den forrige rekorden fra i fjor på 80 tonn har blitt knust av årets fjerdeklassinger, som i løpet av bare tre uker har samlet hele 111 tonn batterier til gjenvinning.

- Det er helt vanvittig å se engasjementet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Premiering

I år har Miljøagentene premiert to skoler med 30.000 kroner hver, som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.