SIKTETNyheter

Pågrep mann i 50-årene siktet for drapsforsøk i Sarpsborg

Øst politidistrikt pågrep i går og siktet en mann i 50-årene for drapsforsøk på en 69 år gammel kvinne i Sarpsborg mandag kveld. Mannen meldte seg selv.

AV NTB - Karl Martin Jakobsen
Publisert

Politiet foretok avhør av mannen tirsdag kveld. Han er siktet for drapsforsøk på en 69 år gamle kvinne, som ble le knivstukket i halsen i en bolig på Bede utenfor Sarpsborg sentrum i 22-tiden mandag. Hun ble senere på kvelden fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Kvinnens tilstand ble tirsdag betegnet som alvorlig.

«Politiet vil søke å avdekke hvilken relasjon det er mellom fornærmede og siktede, og det nærmere hendelsesforløpet forut for handlingen», heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Meldte seg for politiet

Den siktede er en norsk statsborger hjemmehørende i Østfold og vil bli framstilt for varetektsfengsling. Mannens forsvarer, advokat Kristin Morch, kunne foreløpig ikke kommentere saken overfor NTB tirsdag ettermiddag.

– Han meldte seg selv for politiet i ettermiddag. Det gjennomføres avhør av siktede nå i kveld, hvor forsvarer også er til stede, sier påtaleansvarlig Nina Marthinsen i politiet til NRK.

Kvinnen er ikke hjemmehørende på adressen. Sarpsborg Arbeiderblad har tidligere skrevet at kvinnen var i boligen for å vaske, en opplysning som er ubekreftet av politiet. Politiet ønsker heller ikke å kommentere om de har beslaglagt et våpen i forbindelse med knivstikkingen.

– Vi har kunnskaper om at det er snakk om en knivstikking. Utover det vil vi ikke kommentere våpenet, sier Marthinsen til NTB.

På ferie

Kvinnen som ble knivstukket, skal tidligere ha bodd sammen med beboeren i det aktuelle huset. Denne personen er på ferie i utlandet og var ikke hjemme da knivstikkingen fant sted.

– Hvorvidt det finnes en relasjon mellom beboeren og den siktede er en del av etterforskningen. Vi har foreløpig ikke kunnet konkludere med at det er en familierelasjon mellom fornærmede og siktede, sier Marthinsen.

Det var en leieboer i husets underetasje som meldte fra om hendelsen. Leieboeren ga også kvinnen førstehjelp da han oppdaget hva som hadde skjedd, og er et av politiets vitner i saken