FLAGGER UT: Nyheter
MASSEOPPSIGELSER:

Minst 50 ansatte mister jobben på Øra

Minst 50 ansatte ved Barco (tidligere Projection Design) mister jobben når produksjonen på Øra flyttes til Belgia i løpet av 2019.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

Torsdag morgen kom tre representanter fra det belgiske Barco-konsernet til Fredrikstad for å informere om flytteplanene.

Kjøpt opp i 2015

På grunn av hektisk møtevirksomhet lyktes det ikke Demokraten torsdag formiddag å komme i kontakt med verken daglig leder Lars L. Lemhaug eller HR-sjef Marthe Falck Pedersen om de forestående flytteplanene. 

Imidlertid forteller en utenforstående kilde som kjenner Barco-konsernet godt at eierne lenge har syslet med planene om å flytte store deler av virksomheten hjem til Belgia.

- Dette grepet kommer neppe som noen overraskelse - ei heller på de som jobber ved avdelingen på Øra. Helt siden belgierne kjøpte Projection Design i 2015 og ga selskapet sitt eget navn Barco har det vært jobbet i kulissene for å få til en samlokalisering med hovedbasen i Belgia.

I en tid hvor ledigheten er stabilt høy ute i Europa - og lønnsbetingelsene dårligere enn i Norge - har det bare vært et tidsspørsmål før Barco-sjefene ville flagge ut her nord, sier kilden som selv er næringslivsaktør på Øra.

Heller ikke Barcos styreleder - nederlenderen Wim Victor Buyens - var torsdag formiddag tilgjengelig for å kommentere flytteplanene som nå rammer produksjonsbedriften i Habornveien hardt.