I ORDEN NÅNyheter

Lover veksel tilbake

Kommunen stikker ikke lenger av med folks vekslepenger i St.Hansfjellet, forsikrer parkeringssjef Frode Samuelsen.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

– Nå skal veksel-systemet fungere som før. Alt skal være i orden, opplyser Samuelsen til Demokraten.

Ikke Loomis, men kommunen

Sist uke fortalte Turid Thoresen (69) om sine erfaringer med p-automaten i St. Hansfjellet: Den ville ikke tilbakebetale vekselen dersom man ikke la på et eksakt beløp.

– Parkerer du for 31 kroner - og bare har to 20-kroninger for hånden - ja så beholder kommunen mellomlegget på ni kroner. Ingen veksel utbetales, uttalte Thoresen som understreket at hun kun var opptatt av det kommunale «rans-prinsippet» - ikke av å tape noen skarve kroner selv.

I reportasjen hevdet parkeringssjef Samuelsen på mail følgende i sin forklaring til Turid Thoresen:

«- Dette er et avvik. Alle våre automater veksler. Loomis er leverandøren som håndterer mynt for oss. De tømmer bulk og fyller veksel. Alle våre automater er «online» slik at maskinen varsler når det begynner å bli lite veksel.»

– Du hevdet at Loomis fyller veksel; Loomis sier til Demokraten etter reportasjen at de ikke har noe ansvar for vekselen i det hele tatt. Hva er riktig?

– Skrev jeg det? Det var feil! Det er vi - kommunen - som fyller veksel i automaten når det en sjelden gang er nødvendig. Men vi vil likevel takke Thoresen for at hun tok dette opp. Etter innspillet har vi nemlig fått fjernet øre-desimalene i automaten slik at automaten selv forstår når den skal tilbakebetale veksel.