LYSLØYPANyheter
KULTURGUIDE:

Lokal variant av «Lysløypa»

Fredrikstad har fått sin nye kulturguide «Lysløypa».

AV Ask Bankerud
Publisert
Oppdatert:

Lysløypa er en liten blekke i lommeformat som gir deg en guide og gode rabatter til en rekke av byens spisesteder, tre scener, en frisør og en blomsterhandel. Det er Aleksander Østgaard og Morten Tell Augustin som har utgitt den lokale varianten i Fredrikstad. En julegave som oppfordrer til å utforske byen vår med venner, bedyrer Morten Tell Augustin.

Deltakere

Eksempler på deltagere i førsteutgaven er Restaurant Fabel og Kafé ØKS. 16 steder totalt har fått en liten, morsom beskrivelse. Lysløypa er i utgangspunktet et konsept fra Oslo som nå går sin seiersgang med sin tiende utgivelse. Idéen kom på bordet i mai og er første gang guttene utgir noe i et lignende format.

– Vi håper at guiden vil bli godt tatt imot. Formålet med Lysløypa er først og fremst at folk i byen kan bli kjent med steder som kanskje ellers har gått under radaren, men som har veldig mye å tilby, fortalte Augustin til Demokraten.

- Det har vært en morsom prosess, fortalte Østgaard.

- Vi har møtt veldig stor iver fra både deltagerstedene og folk som har fått høre om konseptet. Det bør også nevnes at samarbeidet med maskineriet bak Lysløypa i Oslo; Katrin Schauer og Ola Refsnes samt illustratør Mariken Halle, har vært både hyggelig og godt, fortsatte Østgaard.

Årets utgave koster 289 kroner, og kan brukes mellom 1.desember 2017 og i hele 2018. Guttene mener at blekka er verdt kronene.

– En får mange to for én dealer dersom en tar med seg blekka. Om man bestemmer seg for det, kan man spare over 3000 kroner. Så benytter du deg allerede en del av byen, eller ønsker å gjøre det, mener vi det er et godt kjøp. Dessuten, er det noe man aldri kan få nok av, så er det god mat og hyggelige opplevelser med venner - til en billig penge, smiler fredrikstadguttene. Lysløypa kan forøvrig kjøpes hos flere av deltagerne, i bokhandelen og på nett.