GRAND PRIX:Nyheter
I kveld braker det løs:

Klare for Grand Prix-sirkuset – Rebecca føler sommerfuglene

Mens bookmakere og musikkeksperter for lengst har kåret sine favoritter til å bli det norske Eurovision-bidraget i år, minner Grand Prix-klubbens president om én ting: – Det er sceneopptredenen lørdag som teller.

AV Gitte Johannessen
Publisert
Oppdatert:

– Ikke glem at 99 prosent av dem som ser TV-sendingen og skal stemme, ser bidragene for første gang da, sier Morten Thomassen til NTB. 

Han er president i Den norske Grand Prix Klubben og setter kurs for sin 26. Eurovision-finale i Portugal i mai. Kanskje blir det hans forhåndsfavoritt Rebecca Thorsen som skal representere Norge? 

For Rebecca, med  balladen «Who We Are» , er manges favoritt før det braker løs lørdag: Hun ligger klart i tet på oddslisten til flere spillselskaper, og er også favoritten til flertallet av MGP- og Eurovision-nettstedet  escNorges  skribenter. 

Samtidig blir bildet snudd på hodet dersom man tar for seg strømmetallene: Der er hun tredje sist – mens Vidar Villa leder suverent. På radio er det Charla K.s «Stop the music», skrevet sammen med blant andre Per Gessle, som er blitt mest spilt.

Forbehold

Thomassen tar ett forbehold om sin favoritt:

– Rebecca har jeg aldri sett opptre! Takler hun presset, mot drevne artister som Alexander Rybak? Jeg er spent på hva artistene får til på scenen, undrer MGP-eksperten,

NRK legger opp til litt av et show fra Oslo Spektrum lørdag. Inkludert artistene selv vil i alt 163 personer være i sving totalt sett – i form av dansere, korister, kor og musikere. Det er rekord, får NTB opplyst. Rundt 1,2 millioner seere anslås å kunne komme til å følge med på TV-skjermene hjemme.

Men Rebecca (19), som er startrekkens yngste og tilsynelatende mest ubeskrevne blad, sier dette om sitt sceneshow på forhånd – selv om hun ikke får røpe alt:

– Det er bare meg på scenen! 

Gir ro

Hun stiller med en av de roligste låtene, en ballade skrevet av Kjetil Mørland – som vant i 2015 med «A Monster Like Me», og deretter plasserte seg på en god 8. plass i Eurovision-finalen. «Who We Are» er niende låt ut – rett før nettopp Alexander Rybak avrunder showet med sitt felefrieri. 

Saken fortsetter under annonsen.

Det er en plassering Rebecca er godt fornøyd med, sier hun til NTB:

– Da får jeg sett de andre opptre! Det blir et variert show, spennende også for seere og publikum, tror hun. I salen sitter mye venner og familie, «det er proppet», ler Rebecca over telefon fra hotellet ved siden av Spektrum, der hun har en pause mellom forhåndsslagene. 

Onsdag gjorde hun sin første sceneprøve, med kostyme og alt. Hvordan er nervene?

– Jeg føler meg sikker. NRK har et bra lag, det gir ro. Sommerfuglene er der, men dette er veldig spennende og gøy, sier Rebecca – som begynte å opptre allerede som 11-åring. Rett før hun entrer karrierens hittil største scene, sier hun at det «er greit å ha startet så tidlig».

Heier på alle

Årets Eurovision-konkurranse holdes i Portugal, siden landet vant med den inntrengende balladen «Amar pelos dois» – kjærlighet for to – sunget av hjertesyke Salvador Sobral. Hva synes MGP-ekspert Thomassen om årets startfelt, som totalt sett kan oppsummeres som ganske raskt?

– NRK har prøvd å tenke mer kommersielt, og det blir endelig litt fart på scenen. Men vi er glade i å sende melankolske låter videre, og de har gitt Norge mange topp 10-plasseringer gjennom årene, sier han og minner om bidrag som «A Monster Like Me» (2015) og «Silent Storm» (2014).

– «Icebreaker» var ikke akkurat noen partylåt heller, sier han om Agnete Johnsens 2016-sang.

Men når den norske Melodi Grand Prix-klubben samles for å innta Oslo Spektrum lørdag, er det imidlertid én ting som gjelder – uansett personlige favoritter:

– Vi heier på alle låtene! Det er fenomenet Melodi Grand Prix som vi er opptatt av. Dette er ikke en lek!

Dette er startrekkefølgen

1. Stella/Alexandra: «You Got Me» 

2. Aleksander Walmann: «Talk to the Hand»

3. Ida Maria: «Scandilove»

4. Nicoline: «Light Me Up»

5. Tom Hugo: «I Like, I Like, I Like»

6. Charla K: «Stop the Music»

7. Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

8. Vidar Villa: «Moren din»

9. Rebecca: «Who We Are»

10. Alexander Rybak: «ThatŽs How You Write a Song».