Heidi feirer 15 år med mote i hjembygda Råde

Heidi Christine Granly (48) er fra Råde og er glad i hjemstedet. Drømmen var å starte butikk i bygda - nå kan hun markere 15-årsjubileum for klesbutikken!

AV Tomm Pentz Pedersen
Publisert
Oppdatert:

Yrkeskarrieren innen klær og mote ble tidlig klart for Heidi Granly da hun tidlig på nitti-tallet begynte å jobbe i en bijouteributikk på Spareland.

– Etter noen år etablerte jeg min egen butikk innenfor samme vareutvalg. Når Spareland ble historie startet jeg opp klesbutikken Divino i Borg storsenter som jeg drev i syv år. Når lokalene her i Råde ble ledig - etter at en frisør ga seg - startet jeg opp Linnea Shop. Navnet på butikken kommer fra et klesmerke som jeg solgte mye av i starten. I to år drev jeg egne forretninger både i Borg storsenter og her i Råde, men det var ikke forenelig med små barn og permisjoner - én butikk er mer en nok å følge opp!

Blir en livsstil

Etter nærmere 27 år i bransjen er Heidi Granly fullstendig klar over at det å drive en klesbutikk på denne størrelsen blir en livsstil.

– Jeg stortrives med jobben min, men for de som går med planer om å starte eget må man være innstilt på å yte hundre prosent. Det blir som regel ingen regulert arbeidstid fra åtte til fire, og fem ukers ferie kan man se langt etter. Tankene er jo hele tiden på denne arbeidsplassen, men det er en livsstil som jeg har valgt!

Bruk butikkene i nærmiljøet

Kundene kommer fra nærmiljøet og byene Fredrikstad, Sarpsborg og Moss. Klesbutikken i Råde sysselsetter fire ansatte.

– Sommeren er høysesong for oss. Turister og hyttefolket er gode kunder. Råde har et flott sentrum, og med en gjennomgangs trafikk som vi er avhengige av. Her er det enkelt å parkere og kort vei til butikkene. Men skal vi klare å overleve også i årene som kommer er det viktig at bygdefolket bruker sine egne butikker og på den måten sikrer et levende handelsmiljø her i Råde.