Godt betalt hjemmeværende frue

Det å være hjemmeværende er for mange håpløst gammeldags og lite lukurativt. Det har Julianne snudd på hodet og fått til å bli en lønnsom business med bloggen «Pilotfrue».

AV Trine Sirnes
Publisert
Oppdatert:

Fredrikstadjenta Julianne tjener en god årslønn på å skrive om dagliglivet sitt. Akkurat nå handler det meste om bryllupsforberedelser, da hun gifter seg til helgen, og endelig også offisielt blir pilotfrue.

Blogg som jobb

Julianne Nygård (25) er opprinnelig fra Fredrikstad. Hun flyttet til Oslo for flere år siden, og bor nå på Vinderen med piloten Ulrik Kvalheim Nygård(35). De møttes for rundt to år siden, og det var også da bloggingen begynte:

- Det var faktisk Ulrik som foreslo at jeg skulle begynne, og skaffet meg domenenavnet. Men det er først det siste året jeg har vært virkelig aktiv. Nå har det blitt en jobb.

Studert journalistikk

Nettavisen hadde fanget opp noen av hennes innlegg, og særlig da hun skrev om “Når kjæresten liker andre jenter” fikk hun mange klikk og stor respons.

Hun tok da selv kontakt med Nettavisen, og ble raskt en av deres bloggere. Nygård har studert journalistikk på Norges Kreative fagskole, noe som kommer godt med som blogger.

- Det er flere av de store bloggerne som har samme utdannelse som meg, og vi lærte jo en del om blogging der; hvordan bruke overskrifter som fenger og hvordan sette opp teksten så den blir interessant.

Skille deg ut

Hun har funnet sin egen stil, og prøver minst en gang i uka å ha et innlegg med dypere mening fra ting hun plukker opp i media. For hun er klar over at hun lever av klikk, og da må interessen holdes oppe.

- Det finnes jo ingen fasit, men man må jo prøve å skille seg ut. Det holder ikke å bare å skrive om sminke. Er det en mening jeg vil ha frem, provoserer jeg gjerne litt. Det er eneste måten å nå frem effektivt.

Bloggingen gir henne frihet til å styre hver dag som hun vil, men samtidig betyr det at jobben er med over alt, også på den forestående bryllupsreisen.

Gammeldags

Nygård innrømmer at hun er litt gammeldags. Hun velger å ta mannens etternavn, liker å være fruen i huset og synes det var helt naturlig å kalle seg for pilotfrue.

- Jeg skiller meg ut på en litt annen måte og har fått mye negativitet for det. Nesten en slags mobbing for mine litt gammeldagse holdninger. Men nå preller det av. I begynnelsen var det litt skummelt å utlevere seg selv, men jeg har jo grenser, så det er ikke alt jeg skriver om, selv om noen tydeligvis tror det.

Pilotfruen har funnet sitt yrke og og trives godt i det.

- Jeg kunne ikke ha tjent så bra som journalist i dag, og er enda på vei oppover. Det er jo litt rart at jeg som bare skriver om livet mitt kan tjene bedre enn en annen i full jobb etter mange års skolegang. Men i min verden blir jeg heldigvis belønnet etter innsats. Det rettferdiggjør jo det hele noe.