Gir 200.000 kroner til ny redningsbåt

Rino Grude og Nabbetorp Båtforening er ett skritt nærmere innkjøp av den mye omtalte redningsbåten. Neste uke bevilger formannskapspolitikerne trolig 200.000 kroner til formålet.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

– Får vi 200.000 kroner blir vi kjempefornøyde. Det vil være et skikkelig signal fra kommunen om at vi jobber seriøst med redningsbåt-prosjektet, sier Rino Grude til Demokraten etter å ha fått referert rådmannens innstilling.

Hele Østfoldkysten

Det var i ukene etter at Svein G. Bellmann druknet fra sin båt i Nabbetorp Båthavn ved årsskiftet at behovet for en bergingsbåt ble aktualisert. Siden har Bellmann og hans medspillere samlet inn 500.000 kroner.

- Lovverket i Norge er slik at nødetatene og myndighetene ellers ikke er pålagt å lete etter antatt døde personer. Det er kun de mulig levende man søker etter. Derfor mener vi nå tida er inne for å skaffe Østfold-kysten en «lete-båt» som kan brukes av såvel privatpersoner som fagfolk når noen f.eks er antatt druknet, forteller Grude til Demokraten.

– Hva koster en slik båt?

– Vi jobber med mål om å kjøpe en «Polarsirkel» som er 7.8 meter lang. Båt og motor koster cirka en million. Så må vi skaffe til veie et tilsvarende beløp til anskaffelsen av en såkalt ROV - et avansert undervannskamera. Derfor deler vi prosjektet nå i to; først båten, deretter undervannskameraet, forteller Grude.

Initiativtakerne fikk for kort tid siden også 100.000 kroner fra Lions Østfold - den største giveren så langt.

– Går det slik vi håper vil trolig alle de 30 Lions-foreningene i Østfold være med å gi sin skjerv. Og får vi penger fra kommunen, så vil også fylkeskommunen være med å gi, forklarer primus motor Rino Grude til avisa.

Bergingsbåten og kamerautstyret vil få sin base ved Fredrikstad Brannstasjon.