FIKK EN GIGANTISK SJEKKNyheter

Ga 35.000 kroner til Barnekreftforeningen

Kiwanis-klubbene Kråkerøy og Fredrikstad ga onsdag bort en kjempesjekk til Barnekreftforeningen, og planen for bruk av pengene er allerede klar.

AV Ole Wright
Publisert
Oppdatert:

Aktiviteter, kursvirksomhet og gaver til sykehuset er blant tingene som står øverst på handlelisten.

Med en gigantisk, grønn sjekk pålydende 35.000 kroner, ankom Per Kristiansen fra Kiwanis Club Kråkerøy onsdagens møte hos Barnekreftforeningen på Trosvikstranda.

– Vi har hele tiden ønsket å gi Barnekreftforeningen penger, fortalte Kristiansen i talen før sjekken ble overrakt styreleder for Barnekreftforeningen i Østfold, Ann Mari Begby.

– Tusen takk for pengene, de kommer til å komme godt med, smilte Begby før lokalet ble fylt med applaus.

Har avviklet Utlånssentralen

Kiwanis Club har i mange år drevet en utlånssentral der de som har hatt behov for det, har kunnet få låne ting som idrettsutstyr og lignende.

Nå har de imidlertid bestemt seg for å avvikle dette prosjektet og heller føre stafettpinnen videre til Kirkens Bymisjon.

– Vi har betalt inn ganske mye penger til det prosjektet, men det trenger vi ikke lenger, sier Kristiansen og føyer til at det ble tatt et valg om å heller gi pengene til  Barnekreftforeningen.

Trenger slike gaver

Barnekreftforeningen er avhengig av gaver for å kunne bidra til de som trenger det. Samtidig er foreningen basert på frivillig arbeid, så Begby legger ikke skjul på at dette er sårt trengte penger.

– Det er veldig opp og ned hvor mye penger vi får til arbeidet vårt. Men det skal ikke bli noe problem å finne noe å bruke disse på, sier hun og forteller at aktiviteter, kurs om det å jobbe med kreftsyke barn og gaver til sykehuset er blant tingene pengene kommer til å brukes til.

– Disse pengene kommer til å komme til nytte, fortsetter Begby og runder av med å føye til at dette faktisk er første gangen de mottar penger fra Kiwanis Club.