Fredrikstads første «bomflyktninger»

En av småbarnsfamiliene som vil bli straffet hardt når bomringen mures opp, gjorde alvor av flytteplanene.

AV Dag Magnus Nielsen
Publisert
Oppdatert:

– Vi har flyttet. Vi fikk rett og slett nok av Fredrikstad, sier Erik Trageton. I fjor sto han og kona frem i Demokraten og fortalte hvor negativt bomringen ville påvirke familiens økonomi.

Realiserte drømmen

– Vi har lekt med tanken om å skaffe oss et lite småbruk opp gjennom årene, så når kommunen vedtok en bomring i tillegg til jernbanen som truet huset, fikk vi motivasjonen vi trengte.

– Her i Rakkestad er det ingen bommer, parkeringen er gratis, og vi slipper å stå i kø hele tiden, sier tobarnsfaren.

Regnestykket

– Både jeg og kona jobber og ungene har aktiviteter på kveldene, så vi er helt avhengig av å bruke bil for å få logistikken til å gå opp. Med to biler som garantert ville oppnådd makspasseringer ville det kostet oss nesten 3 500 kroner ekstra i måneden.

– Selv om vi heller valgte å dra til steder utenfor sentrum har vi også spart på parkeringsutgiftene. Eiendommen i Rakkestad er dyrere enn boligen vi hadde på Lisleby, men allikevel sparer vi mange tusen kroner hvert år, forklarer Trageton.

Irritasjonsmoment

– Savner dere Fredrikstad?

– Nei. De gangene vi er på besøk hos familie og venner synes vi det er trist å se at sentrum blir mindre attraktivt på grunn av bompenger og dyre parkeringsplasser- som det stadig blir færre av.

– Når det kommer bomring også til Sarpsborg i 2021, må vi faktisk ta en vurdering om det lønner seg økonomisk å fortsette å jobbe innenfor bomringen. Det finnes tross alt bedre ting å bruke 3 500 kroner på

– Vi har ikke angret et sekund, avslutter Trageton.