LEGGER NEDNyheter

Fredrikstad Blomster er snart historie - legger ned for godt

Har besluttet å legge ned for godt - og ikke lete etter nye lokaler.

AV Rahand Bazaz
Publisert
Oppdatert:

Snart er Fredrikstad Blomster historie. 31. januar stenges dørene. 

– Vi har satset penger, tid og energi og vet at butikken vår er godt likt av mange. Planen var å finne et nytt lokale nå som julestria var over. Dessverre er ikke energien og gløden stor nok til å fortsette i det som har blitt en kamp mot nye aktører, skriver butikkeier Lise Augensen på sosiale medier.

Augensen erkjenner at det er tøffe tider i markedet med mange store konkurrenter. Det har påvirket det daglige salget, selvom skryten og de positive tilbakemeldingene har vært gode. 

– Vi overlever dessverre ikke på skryt! Vi er avhengige av det daglige salget. En blomsterbutikk klarer seg ikke dersom man bruker de kun til spesielle anledninger og høytider, og handler blomster på matbutikken ellers i året. Mange blomsterhandlere kjemper for å overleve, og det er veldig trist at flere og flere ser seg nødt til å kaste inn håndkleet, fortsetter Augensen på Facebook.

Hva som skjer videre er hun usikker på, men Lise Augensen velger å takke sin faste partner i butikken. 

– En god klem også til min dyktige og fantastiske Helene som har stått på og gjort en fabelaktig jobb. Vi to er dreamteam.

Nye utfordringer venter, men aller først skal hun ha full fokus på familien. 

– Etter over 20 år i bransjen vet jeg at det å drive butikk er tøff og hard jobbing. Stort sett har jeg jobbet for to personer til tider også for tre. Og selv om det har kostet mye av både meg selv, familieliv og nattesøvn har det absolutt vært verdt det.