Biobe blir trøndersk

Plastbedriften Biobe på Lisleby får om kort tid Trøndelags-konsernet Bewi som ny eier.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

– Jeg kan bekrefte at det er inngått en intensjonsavtale mellom oss og Bewi om salg, forteller daglig leder Eirik Bjørnsen ved Biobe til Demokraten.

Familiebedrift i mange årtier

Ifølge Bjørnsen ligger det ingen dramatikk i det forestående eierskiftet:

– Det har lagt i korta en tid at Biobe ville bli solgt. Dette har først og fremst sammenheng med at den tidligere eieren Bjarte Haldorsen gikk bort så altfor tidlig sist sommer. Da bedriften en tid senere ble lagt ut for salg var det derfor viktig å få en industriell eier på banen. Det har man da også lykkes med i prosessen. Bewi i Trøndelag er rett ut sagt en kjøper vi ønsker, forklarer Bjørnsen som har vært Biobes daglige leder det siste året.

– Er det noen fare for at Bewi vil samlokalisere til f.eks Frøya i Trøndelag?

– Vi har i hvertfall ikke fått noen slik signaler, tvert i mot, svarer Eirik Bjørnsen.

Blir på Lisleby

Rundt 40 årsverk er tilknyttet den tradisjonsrike bedriften legendariske Birger O. Berg etablerte i etterkrigsårene.

Etter flere tiårs tilstedeværelse på Langøya - hvor familien Haldorsen ble eier av selskapet mot slutten av 1980-tallet - flyttet Biobe til de nåværende lokalene i Kampenveien på Lisleby i 2010.

I 2018 som i tidligere år leverer Biobe et utall av forskjellige plastprodukter til såvel privatmarkedet som industrimarkedet. Ikke minst er Biobe store på artikler innenfor rør og ventilasjon.

I følge tilgjengelige regnskapstall på nettet hadde Biobe i 2016 ca. 75 millioner kroner i inntekter og et netto driftsresultat på drøyt fem millioner. Bewis tilsvarende tall fra samme år var 309 mill. og 12 mill.

Demokraten lyktes ikke onsdag ettermiddag i å komme i kontakt med ledelsen ved Bewi for kommentar.