SEIERSport

– Store forventninger til årets sesong

(Fredrikstad BK – Aker 31-22) Klare tale fra Fredrikstad ballklubbs ferske nykommer, Brigita Ivanauskaite.

AV Jørgen Johannessen
Publisert

(Fredrikstad BK – Aker 31-22) Klar tale fra Fredrikstad ballklubbs ferske nykommer, Brigita Ivanauskaite, etter lørdagens solide seier over Aker. FBK blir et lag å regne med den kommende sesongen, ifølge den høyreiste litauske backen. 

Med prøvespiller Amanda Vareikiene mellom stengene og Brigita Ivanauskaite ble lørdagens kamp mot Aker en god test for nykommerne.

Etter en litt slapp start på kampen tok spillet seg opp og FBK gikk til pause med en 14-12 ledelse, anført av en frisk Ivanauskaite. Andre omgang så et tent Aker-lag utligne til 14-14 før FBK tok over og cruiset inn til en komfortabel 31-22 seier. 

– Jeg syns kampen mot Sävehof gir oss en tøffere motstand, vi presterer bedre og utbyttet blir bedre enn idag, forteller FBK-trener Christer Karlsson etter kampslutt.

– Vi presterer godt de første 45 minuttene, mens det siste kvarteret ser vi at vi blir slitne, noe som er helt forståelig. Godt fornøyd med å få testet mange spillere og jeg syns vi håndterer belastningen med to kamper så tett. 

Ivanauskaite spår en god sesong

Nykommeren Brigita Ivanauskaite viste seg fremfor sitt nye publikum med 8 scoringer, tilstedeværelse og ro i kampen mot Aker. Selv er hun optimistisk med tanke på sesongen i Eliteserien. 

– Vi skal vokse sammen og skape et lag som virkelig skal regnes med den kommende sesongen. Vi har så mye potensiale og jeg tror vi kommer til å vise oss fra en veldig god side, forteller hun og fortsetter.

– Jeg syns kampen i dag gikk mye bedre for min del (FBK spilte nylig 24-24 mot Sävehof). Steg for steg blir jeg kjent med jentene og hvordan vi ønsker å fremstå som lag. Jeg ser frem til fortsettelsen, forteller den hardtskytende backen.

Keeper på prøvespill

Amanda Vareikiene prøvespiller disse dager med Fredrikstad BK. Mot Aker fikk hun prøve seg en omgang og fikk raskt kjenne nivået. 

– Det er mye nytt på en gang, det merker jeg. Nye lagkamerater, nytt språk og veldig lenge siden jeg har spilt kamp, humrer den litauske målvakten.

– Jeg kjente meg litt nervøs i begynnelsen, men det gikk seg til, fortsetter hun. Vareikiene vet ikke om hun spiller i FKB den kommende sesongen, da det er en avgjørelse som blir tatt i løpet av svært kort tid ifølge trener Karlsson. 

Trykk for å se kommentarer

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone