Øssia-trener Bjørnar Johannessen vet at gutta hans skjønner hva som står på spill før de to siste serierundene. Fra venstreSport

Livsviktig Øssia-seier: – Det her er så sterkt

(Østsiden – Ørn Horten 4-1) Dagens seier var et bevis på hva som bor i laget.

AV Fredrik Johnsen
Publisert
Oppdatert:

Etter en periode uten poengfangs slo Øssia kraftig tilbake på hjemmebane mot serietoer Ørn. 

– Det her er så sterkt. Vi hadde en god følelse allerede på oppvarmingen og var nesten sikre på seier, sier Øssia spiller Argtim Shabani til Demokraten.

Pangstart!

Øssia spillerne beholdt den gode følelsen fra oppvarmingen i startminuttene. Allerede etter drøye fem minutter stod det 2-0 til hjemmelaget, og folk trodde ikke sine egne øyne. Argtim Shabani og Dino Mulac ble tidlige målscorere.

– Jeg tror ikke Ørn spillerne helt skjønte hva som traff dem, de så helt sjokkerte ut utpå der, sier Shabani.

Utover i omgangen kom bortelaget mer med, men klarte ikke å sette Vebjørn Sahlin på de store prøvene.

Fem minutter før pause reduserte bortelaget litt ut av ingenting, men Øssia spillerne så ikke ut til å henge med hue inn i garderoben.

Blod, svette og tårer

Etter pause gjorde hjemmelaget det meste riktig. De vant det som var av dueller og holdt tett i forsvarsspillet.

Den siste halvtimen fikk publikum det meste av hva fotball har å by på. Hawai fotball, straffespark, scoringer og røde kort ble servert på Øssia stadion.

Først bommet Dino Mulac på et straffespark. Minutter senere kunne Mulac puste lettet ut da Enal Hasurdzic scoret på en nydelig stupheading.

Saken fortsetter under annonsen.

20 minutter før kampslutt kokte det over for Ørn Hortens Thomas Utter Jensen, og ble fortjent belønnet med rødt kort.

Like etter gjorde Dino Mulac opp for straffemissen. Han dro seg fint fri rundt 16-metern og banket inn 4-1 og spikeren i kista.

Mange folk tilbake

Øssia-trener Bjørnar Johannessen er glad for å se at spillerne responderte på den tunge perioden laget har vært i. Han mener det er avgjørende å ha alle spillerne tilgjengelige til kamp.

-Stallen har vært tynn de siste ukene, men før denne kampen kunne vi ha den intensiteten vi ønsket på trening, det blir det poeng av, fastslår Johannessen.

– Alle i denne klubben vet hva som bor i laget, så det er deilig å se at vi får det ut i en så viktig kamp, legger Øssia-sjefen til.

Selv om laget hans tok en viktig seier i dag, er han fast bestemt på å beholde fokus og bygge videre på dagens innsats.

Alt i egne hender

Etter dagens seier gikk Øssia forbi Vestfossen på tabellen, og ligger nå på en 8.plass. Drøbak-Frogn ligger på den øverste nedrykksplassen og møter Odd 3 i morgen. Vinner Drøbak den kampen er det fire poeng som skiller opp til Øssia.

– Ingen ting er avgjort, alt kan fortsatt skje. Fortsetter vi som i dag har jeg stor tro på at vi beholder plassen, sier Bjørnar Johannessen.

– Heldigvis har vi alt i egne hender. Skulle vi tape mot Kvik i Halden, så kan vi mobilisere og slå Drøbak i siste runde, avslutter Øssia-sjefen.