TRENERSport
STABÆK - FBK

– Den deiligste seieren vi har tatt hittil

FBK-trener Christer Karlsson er ikke i tvil: – Det var en berg-og-dalbane-kamp.

AV På Nadderud: Rahand Bazaz
Publisert
Oppdatert:

FBK ledet med fire mål til pause, men vant med kun to. Underveis ble det trolig mer spennende enn de gjerne skulle ønsket. 

– Det er den deiligste seieren vi har tatt hittil. Vi er på vei til å falle, men reiser oss og snur matchen. Det er den gode psyken som kommer frem, sier Karlsson til pressen etter kampen. 

FBK hadde på mange måter presset på seg før kampen - og det gjorde også at jentene angrep denne kampen med helt andre forutsetninger.

– Når vi kjenner at vi nærmer oss to poeng, så blir vi kanskje feige. Det må noen time out til for å kunne snu det. Når vi nesten ikke er å regne med lenger, så kommer vi tilbake, sier han og roser sin keeper Jenny Sandgren nok en gang for å ha storspilt de siste ti minuttene. 

Med et par bytter fikk FBK orden på sakene - både fremover og bakover. Frida Kjuus, Martine Moen og Brigita Ivanauskaite ledet ann i snuoperasjonen.

– Vi holder på å bygge lag fortsatt, og jeg hadde ikke drømt om å være favoritter mot Stabæk borte for ett år siden. Ikke mange hadde trodd meg om jeg hadde påstått det den gang, sier svensken. 

– Kjempeviktig

Ida Wernersen er ikke like sentral på FBK-laget lenger som hun har vært tidligere. Mot Stabæk viste hun at det fortsatt bor håndball i henne - og leverte en strålende førsteomgang. 

– Det var godt vi klarte det til slutt. Det at vi hadde press på oss kommer egentlig utenifra, for vi vet at det blir like tøft hver kamp. Det er ingen selvfølge at vi skal inn her og slå Stabæk her.

– Det er bredden i laget som gjør at vi klarer å ro det hele i land. Det var deilig at det løsna litt for min del også. Jeg har ikke fått ut det jeg kan til nå, så det var godt å spille slik jeg gjorde, sier Wernersen som noterte seg for åtte mål i den første omgangen. 

To nye poeng - det kan være gode poeng å ha med seg når alt skal summeres opp til slutt?

– Kjempeviktig å slå Stabæk som på sikt kommer til å være rundt oss på tabellen, avslutter Ida Wernersen som noterte seg for åtte mål.