KASTET UT:Sport
SPORTSKOMMENTAR:

Årsmøtet med kun en taper – Fredrikstad Ballklubb…

Her er det bare en stor taper – Fredrikstad Ballklubb, skriver vår kommentator.

AV Knut Johannessen
Publisert

Styret i Fredrikstad Ballklubb ble kastet med klar margin iscenesatt av en gruppering som hadde klart å samle totalt 27 medlemmer på et krav om ekstraordinært årsmøte. Av de 27 var store deler av A-lagstroppen og en del juniorjenter. Vi tør påstå at mange av dem neppe ante konsekvensene av å sette navnetrekket sitt på et ark som førte til styrets avgang.

Mistilliten gikk på økonomi og forvaltning av klubbens midler. Et medlem stilte spørsmål til talsperson Eva Malmström om hva som egentlig lå i mistilliten, men fikk aldri  svar. Det burde flere medlemmer ha avkrevd henne. Malmström slapp eller ønsket ikke å forklare årsmøtet hva mistilliten egentlig bestod i. Hun slapp altfor billig unna.

Særlig sett på bakgrunn av at FBKs regnskapsbyrå kunne vise til positive, foreløpige tall og en klar økonomisk forbedring. Regnskapsbyrået redegjorde for tall som stod i sterk kontrast til innholdet i mistilliten hva de økonomiske forhold angikk. Utfra det som fremkom, stiller vi spørsmålet – var dette nok til å gå til et så alvorlig skritt som å kaste et styre? 

Bomben vi hadde ventet på sprang da supporter, tidenes ildsjel og loppisgeneral Ulf Berg i et beveget øyeblikk reiste seg og meddelte årsmøtet at supporterklubben ble nedlagt der og da. Ingen flere bussturer med supportere i hans regi og for supporterklubbens kostnad.  Han ga fra seg kassa med innhold og kortautomat. Det høyst innbringende loppemarkedet vil fortsette, men inntekten vil gå til veldedige formål i kommunen.

Da ble det et stille øyeblikk i et overfylt klubbrom. Syv år med altoppslukende glød, glede og fantastisk innsats fra en ildsjel, som hadde vært lørdagens idrettsgalla verdig, opphørte der og da. Det står respekt av hans avgjørelse.  Å stille  mistillit og kaste et styre, er en helt kurant sak og en soleklar demokratisk rett; det er det ingen som reagerer på.

Det er den tvilsomme, skitne måten det skjer på, som opprører Ulf Berg. På inntektssida får også klubben en større utfordring. Berg og hans kumpaner står som regel for om lag en million kroner i årlig innsamlede midler. 

Det blir spennende å se hvordan de ansvarlige for mistilliten takler situasjonen som har oppstått og ansvaret de har tatt på seg i forhold til å sette klubben foran egne interesser. Vi finner ingen vinner i den kampen som oppstod.

Her er det bare en stor taper – Fredrikstad Ballklubb.