Tror ikke kommunen har en god sak mot Roy H. Jakobsen

Profilert Fredrikstad-advokat Arild Karlsen ser det som usannsynlig at Fredrikstad kommune går seirende ut av saken Roy H. Jakobsen har anlagt mot sin arbeidsgiver.

AV Arne Børresen
Publisert
Oppdatert:

Mandag er det duket for den mest kontroversielle rettssaken i Fredrikstad Tingrett på mange år når tidligere kommunalsjef Roy H. Jakobsen vil kreve den mye omtalte advarselen mot ham trukket tilbake.

Partene tause

En snau uke før slaget står ønsker ingen av partene å kommentere saken overfor Demokraten.

– Jeg vil ikke prosedere mine synspunkter i avisene på forhånd. Det vil være galt av meg, sier den stevnede ordføreren Jon-Ivar Nygård, mens rådmann Ole Petter Finess velger å melde skriftlig at han ikke har noen kommentar til noen av de fem spørsmålene han fikk fra avisa på mail mandag (se egen sak).

På Jakobsens banehalvdel sier også advokat Dag Olav Riise at hans klient ikke ønsker å gi noen kommentarer til saken som det er satt av tre dager til i Tingretten.

Fikk tillit og deretter advarsel

Arild Karlsen, kjent Fredrikstad-advokat med bred erfaring på arbeidsrett, uttalte til Demokraten da advarselen ble gitt at «Fredrikstad kommune har en dårlig sak mot Jakobsen». Det gjorde også to andre advokater fra Fredrikstad og Oslo som ikke ønsket å la seg eksponere i pressen.

Advokatene - som alle har lang arbeidsrettserfaring - pekte hver for seg på to forhold som gjør at arbeidsgiveren Fredrikstad kommune er på ville veier i den såkalte Jakobsen-saken:

1: Kommunen ga Roy H. Jakobsen en ny stilling sommeren 2015 uten å konfrontere ham med de kritikkverdige forholdene han var involvert i - og som var kjent på dette tidspunktet. Denne ansettelsen er således å betrakte som en ren tillitserklæring.

Saken fortsetter under annonsen.

2: At arbeidsgiveren Ole Petter Finess senere går ut i pressen i slutten av november 2016 og forteller at det skal vurderes arbeidsrettslig tilnærming mot tre ansatte som får sine stillingstitler kunngjort i media.

Advokat Arild Karlsen har lest sluttinnleggene foran rettssaken som nå nærmer seg:

– Jeg er ytterligere styrket i troen etter å ha sett sluttinnleggene. Denne saken kan ikke Fredrikstad kommune vinne - nettopp på bakgrunn av hva både jeg og flere andre advokater har uttalt, sier Karlsen i dag - et halvt år etter.

– Uten opposisjon

Demokraten: - Du hevdet overfor vår avis at denne saken vil bli rådmann Ole Petter Finess` bane - er du fremdeles av samme oppfatning?

Karlsen: - Etter å ha sett en nesten total mangel på opposisjon i Fredrikstad Bystyre siden denne saken dukket opp er jeg i dag i tvil. Jeg tror snarere politikerne vil holde hånda over rådmannen selv etter en fellende dom. For; blant byens lokalpolitikere er det nesten bare én person som utrrykker misttillit til rådmannen i denne saken, nemlig Henning Aall (MDG), påpeker advokaten.

demokraten@demokraten.no


FORSIDEN NÅ