HvalerNyheter

Hvaler IL sikret opprykket de har ventet på: – God miks av spillere

Søndag sikret Hvaler IL opprykk til 6.divisjon etter en komfortabel seier som endte 1-6 borte mot Nylende. Fotballaget gjør seg med dette historisk da Hvaler IL aldri har spilt på høyere nivå enn 7.divisjon.

AV Ask Bankerud
Publisert
Oppdatert:

Hvaler IL lå lenge med brukket rygg, og var uten A-lag i omtrent 5 år. Men Hvaler IL fikk stablet et lag på beina igjen i 2012, og etter det har det vært en jevn positiv utvikling. Det var Stian Bendiksen og Marius Johnsen som startet opp Hvalers A-lag igjen. Bendiksen er strålende fornøyd med opprykk.

– Opprykk har vært drømmen vår, og jeg er strålende fornøyd, forteller treneren. Bendiksen har tidligere spilt 9 år i Østsiden, men han ønsket å komme tilbake til Hvaler for å få til noe med fotballen ute på den lille øyen.

– Jeg ønsket å gi noe tilbake til klubben hvor jeg hadde mange gode år i som ung, forteller suksesstreneren som ikke anger på valget.

– Engasjementet rundt klubben

Laget har over tid både tiltrukket seg unge sultne fotballspillere, og mer rutinerte veteraner som har spilt høyere oppe i divisjonssystemene. Rolf Kristian Olsen i mål er for eksempel kun 16 år.

Av rutinerte fotballspillere kan nevnes den gamle FFK-veteranen og lokal Hvaler-gutt Bjørnar Johannesen, som var en del av laget i hele fjorårssesongen. Bendiksen mener det er miksen av unge sultne og rutinerte veteraner som har lagt grunnlag for den sportslige suksessen.

– Jeg tror nøkkelen til suksessen har vært en god miks av unge sultne og rutinerte veteraner. Jeg vil spesielt trekke frem Ronny Swensen som tidligere har spilt på både 2. og 3.divisjonsnivå. Han har bragt stor rutine inn i laget. Jeg er også veldig imponert over de unge gutta på laget.

– De har tatt nye steg i år, og det har vært veldig gøy å følge utviklingen til hver og en av dem.
Hvaler har hatt en stor dugnadsgruppe rundt klubben. Blant annet har gruppen sørget for å få på plass det prektige nye klubbhuset på Asmaløy.

Bendiksen mener at ildsjelene rundt klubben må få en stor del av æren for suksessen.

– Det er et fantastisk engasjement rundt klubben, og dugnadskulturen her ute er helt fantastisk. Vi har alt fra kaffekokere, loddselgere og en dugnadsgjeng som sørget for å bygge klubbhuset på Asmaløy.  Jeg tror ikke vi ville tiltrukket oss så mange gode spillere uten dem, forteller Bendiksen takknemlig.

Hvaler IL har hatt mange tilskuere på alle sine hjemmekamper denne sesongen. Hjemmekampen mot Skogstrand i august anslås å ha hatt 160 tilskuere til stede.

– Vi har hatt en fantastisk mobilisering til hver kamp. Jeg tror ikke akkurat det vi opplever av engasjement rundt klubben er hverdagskost for en normal 7. divisjons-klubb. Særlig vil jeg huske hjemmekampen mot Skogstrand i sommer. Det var en fantastisk atmosfære, forteller Bendiksen.

Hvaler IL har til tider spilt fremragende fotball, og ligger an til å ende på en målforskjell på pluss 62 mål på 17 kamper. Enda har ikke klubben spilt sin siste kamp mot Fredrikshald 2. Skogsstrand ligger likevel an til å ta førsteplassen i serien. Skogstrand har 44 poeng etter 16 kamper, mens Hvaler har 46 poeng etter 17 spilte kamper. 

Saken fortsetter under annonsen.

– Det er litt bittert at vi ligger an til å bli nummer to. Men jeg ønsker å gratulere Skogstrand med førsteplass og opprykk. Vi har hatt to jevne og tette kamper mot dem denne sesongen, som har vært gøy.

Vil prege toppen av 6.divisjon

Bendiksen har stor selvtillit på vegne av laget for neste sesong. - Jeg synes vi skal ha store ambisjoner også i 6. divisjon. Vi har fasiliteter og ressurser i klubben som tilsier at vi skal kunne prege toppen av 6.divisjon, sier han forventningsfullt. Men Bendiksen understreker at laget tar ett steg av gangen.

– Vi skal først og fremst gjennomføre en god siste kamp på eget gress. Det er det eneste vi fokuserer på nå.

Et kjent problem i fotballen er at spillere finner seg bedre klubber i en tid med medvind, men Bendiksen frykter ikke at spillerne på laget nå vil forlate klubben for en klubb høyere oppe i divisjonssystemet.

– Vi har mange spillere med godt potensiale. Men jeg har fått positive tilbakemeldinger fra nesten alle gutta på laget at de kommer til å bli med videre. Jeg tror heller ikke det er mange som vil forlate det fantastiske engasjementet rundt klubben som finnes her ute på Hvaler.

Han ønsker samtidig å hente inn to-tre nye spillere til stallen.

– Jeg satser på at vi får inn to-tre nye spillere til klubben. Jeg mener det er viktig for enhver klubb å ha evnen til å fornye seg og forbedre seg selv i en tid med god sportslig suksess.

Tar et oppgjør med toppklubbene i fylket

Hvaler ILs hovedtrener mener toppklubbene bør bli bedre til å satse på breddefotballen.

– Jeg synes breddefotballen i Østfold har tapt seg de siste årene. En god breddefotball er forutsetningen for at vi skal kunne skape gode spillere til toppklubbene. Samtidig vet jeg at det er mange av storklubbene i fylket sine fans som synes det er stor stas når lokale spillere får sjansen på toppklubbene i fylket.

Hvaler spiller sin siste kamp på eget gress hjemme mot Fredrikshald 2 den 12.oktober neste uke. Det vil etter alle solemerker bli en opprykksfest med mange tilskuere.

– Vi kommer til å være fullt fokuserte på den neste kampen. Jeg håper at det er mange som kommer og ser kampen på torsdag, en kamp jeg tror kommer til å bli en fantastisk opprykksfest, avslutter den treneren.


FORSIDEN NÅ