Gir alt for å vinne fylkesfinalen

Snorre Pedersen Schøne er en av de flinke ungdommene som tok seg videre i Hvalers lokale UKM-konkurranse.

AV Ask Bankerud
Publisert

– Det var en uforglemmelig opplevelse, forteller Pedersen Schøne fornøyd. Det neste som nå venter Pedersen Schøne, og resten av de flinke ungdommene som har gått videre fra Hvaler og resten av Østfolds kommuner, er fylkesfinalen, som i år arrangeres på Hvaler.

Digital reise

Ung Kultur Møtes (UKM) er et offentlig kulturtiltak som arrangeres årlig. UKM er for ungdommer mellom 13 og 20 år, hvor alle kulturelle talenter er relevante. Eksempler på talenter som er representert i UKM er film og visuelle uttrykk som bilder og skulpturer, teater, dans og musikk. Pedersen Schøne gikk videre med en bildeserie på fire bilder som han har kalt «Digital reise». Han har brukt abstrakte farger, og hensikten hans har vært å vekke seernes nysgjerrighet.

– Hvordan opplevdes det å gå videre?

– Det var veldig moro. For å være helt ærlig var det en uforglemmelig opplevelse.

– Hvordan blir det å representere hjemkommunen under fylkesmønstringen, som i år arrangeres på Hvaler?

– Det gleder jeg meg masse til. Jeg gleder meg spesielt til å møte nye folk med samme interesser som meg selv. Jeg tror jeg kan lære mye av dem. At fylkesmønstringen i år arrangeres på Hvaler gjør det hele mer spesielt.

– Hvor lenge har du drevet med foto?

– Bildene som jeg har stilt under UKM har jeg drevet med i litt over et år. Men jeg har alltid hatt en genuin interesse for tegning og grafikk. Det har vært en stor interesse helt siden jeg var liten.

Store ambisjoner

Fylkesfinalen arrangeres på Hvaler i april. Her skal Pedersen Schøne konkurrere med fylkets dyktigste kulturtalenter i alderen 13-20 år. Men han har god selvtillit på forhånd.

– Jeg kommer til å møte mange flinke folk, og gleder meg mye til å lære av dem. Men jeg tror, og håper at jeg kan gjøre det bra, sier han forventningsfullt. Den som går videre fra fylkesfinalen får delta i landsmønstringen som i år arrangeres i Trondheim, og det er noe Pedersen Schøne drømmer om.

– Det vil bety mye å gå videre fra fylkesfinalen. Men jeg har mest fokus på den gode opplevelsen det kommer til å bli å delta, avslutter kulturtalentet.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone