TIL HELGEN ER DET IGJEN FESTIVAL:

– Brukenfestivalen et årlig høydepunkt

Til helgen kan Fredrik Raae og Morten Mjelde ønske velkommen til «Brukenfestivalen 2017» på Rolvsøy Arena.

AV Geir Oliver Olsen
Publisert
Oppdatert:

Arrangørene gleder seg stort til å se idrettsanlegget forvandles til festivalområde og fylles opp med musikkglade og feststemte folk. Festivalhelgen starter med «Bruken rusfrifestival» i morgen, og selve «Brukenfestivalen» på lørdag. Plateaktuelle Cornelia Sofie Johannesen fra Rolvsøy åpner showet fredag.

Sammen med et knippe lokale band og artister, kommer store navn som Dag Ingebrigtsen, Atle Pettersen og Hanne Sørvåg til Rolvsøy arena – artister som sannsynligvis vil trekke til seg folk også utenfor Rolvsøy sine grenser. Det er ikke tvil om at festivalen som nå arrangeres for 4. år på rad har blitt et årlig høydepunkt for mange rolvsinger, men med årene har det også kommet til folk fra andre steder.

– Rolvsøy har et svært inkluderende lokalsamfunn og det er viktig for oss å understreke at alle er velkommen til Brukenfestival på Rolvsøy, sier arrangørene som allerede har 500 solgte billetter.

Bankende hjerte for Rolvsøy

Arrangørene Fredrik Raae, Morten Mjelde og Frode Kristiansen satt på nyttårsfest 2014 og klekket ideen om å arrangere en musikkfestival på Rolvsøy. Kameratgjengen var riktignok glad i å gå på festival, men ingen av dem hadde erfaring med å arrangere noe lignende.

Med et stort bankende hjerte for Rolvsøy, god drahjelp fra lokale musikere og et stort kontaktnett, ble «Brukenfestivalen 2014» et faktum. Det var bortimot 500 glade festivaldeltagere som trosset vær og vind og lagde en heidundrende fest på Rolvsøy.

– Det ble rett og slett en festaften vi aldri kommer til å glemme, og sånn har det i grunn vært år etter år, minnes kameratene.

Cornelia åpner festivalen

I 2015 ble også Bruken rusfrifestival til. Dette er et arrangement for hele familien som er gratis for barn og ungdom.

– Vi hadde lyst til å gi en konsertopplevelse til barna og ungdommene våre , og ville gjøre det gratis for å gi alle lik mulighet til å delta, forteller arrangørene.

Årets rusfrifestival starter fredag. 12 år gamle Cornelia Sofie Johannesen fra Rolvsøy åpner showet. Cornelia har gitt ut to singler «Bare når det snør» og «Kan du se meg». Sistnevnte er rykende fersk og ble sluppet 04. august. Cornelia har selv komponert låtene med hjelp fra musikerpappa Pål Espen Johannessen.

Pappa Pål Espen som var med i Norges første rap-gruppe A-team, syntes det er ekstra stas at datteren også rapper på den nye låta. Cornelia skal synge begge låtene sine og gleder seg stort til å åpne festivalen. Hun husker godt hvor gøy det var i fjor da hun sang Rolvsøysangen på brukenscenen.

– Det er det ekstra hyggelig at det kommer mye familie og venner for å høre på meg, sier den unge artisten i møte med Demokraten. Undertegnede lot seg imponere av både tekstene og melodiene til Cornelia, og spår en lysende karriere for det unge Rolvsøytalentet.

Camp bruken

I år har Bruken rusfrifestival fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet «Camp bruken». Prosjektet går ut på å samle og hjelpe musikkglad ungdom som vil starte band. Campen består av ni Fredrikstadungdommer i alderen 13-16 år som over tid har møttes og fått bistand fra profesjonelle musikkveiledere og instruktører. Camperne skal holde konsert på Bruken rusfrifestival fredag.

–Vi gleder oss virkelig til å høre resultatet av «Camp Bruken. Det er så meningsfullt å arbeide med unge talenter som har lyst til å drive med musikk på denne måten , sier arrangørene stolt.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone